Custom Search

UVIJEK PRIVLAČNI MODNI DODACI

Veličina:Otprilike oko 40 cm
Materijal:pamučni konac za heklanje Koral br. 15 
Igla za heklanje br. 1 
Izrada: šešir započinjemo tako što uradimo lančić od 7 očica i spojimo u krug. 
Prvi red:uradimo lančić od 7 očica, a zatim visoki štapić sa jednim namotom i ponovo lančić od 4 očice i tako ponavljamo dok napravimo mjesto za 7 listića cvijeta. 
Drugi red:uradimo 4 visoka štapića u praznom prostoru (na lančićima) a zatim 3 očice lančića. Prelazimo u slijedeći prazan prostor lančića i ponovo uradimo 4 visoka štapića i tako do kraja reda i spojimo. 
Treći red:počinjemo ga radom 3 očice lančića i zatim uradimo 5 visokih štapića, a zatim 2 očice lančića pa zatim 8 visokih štapića i to dva dodamo ispred uradimo iznad ona 4 iz prethodnog reda i dodamo još dva štapića ( to su onih 8 štapića).pa 2 očice lančića.... 
Kada završimo ovaj dio šeme uradili smo ovaj gornji centaralni dio šešira i nastavljamo sa šemom br.2 Ona nam popunjava uspravni dio šešira. Zatim počinjemo 3. dio šeme sa 12 ananasa koje daju ljepotu šeširu (obod šešira). Ovdje imate i malu šemu cvijeta. Cvijet se uradi posebno i kasnje se prikači na šešir. Kao ukras može se dodati neka satenska traka oko oboda šešira. 
Ovaj šešit se može oplesti za jedan do dva dana.

Nema komentara:

Objavi komentar